U bevindt zich hier: Home / Hoe kom je er

Hoe kom je er?

Het eiland Pulau Weh bereik je met een veerboot vanaf de veerhaven van Banda Aceh(Ulee Lheu)

Er leiden vele wegen naar Banda-Aceh. Je kunt er met de bus komen vanaf Medan, of je kan komen vliegen vanuit Medan (dagelijks, vele maatschappijen), Penang (op zondag, dinsdag en donderdag, Firefly), of Kuala Lumpur (Air Asia, op zondag, maandag, woensdag en donderdag).

Hoe je ook Banda Aceh binnenkomt, je moet uiteindelijk vanuit de veerhaven van Banda Aceh -Ulee Lheu- met de veerboot naar de haven Balohan van het eiland Pulau Weh (of Sabang zoals iedereen het ook wel noemt) .

Er gaan speedboten en langzame boten. De speedboot doet er ongeveer drie kwartier over, de langzame boot ongeveer 2 uur. Als je een eigen auto meeneemt: let op, daarvoor gelden eigen vertrektijden!

Check van te voren of de boot gaat!

Eenmaal gearriveerd op het eiland zullen verschillende ondernemers op je af stormen met het aanbod je te vervoeren, want zo gaat dat immers in Azie. Al deze vervoerders zijn redelijk betrouwbaar, kies zelf.

De taxirit naar ons guesthouse kost ongeveer 150.000-200.000 rupiah. Probeer een taxi te delen, bij 4 personen kost het dan 30.000 tot 50.000 rupiah per persoon.

Je kunt er ook voor kiezen ons van te voren te bellen, dan zorgen wij ervoor dat je opgehaald wordt. Hiervoor vragen wij een kleine meerprijs.


Grotere kaart weergeven