U bevindt zich hier: Home / Wat kun je doen

Wat kun je doen?

Allereerst: je kan ook heerlijk niets doen in ons guesthouse. Maar mocht je toch iets te doen willen hebben, geven we je hier wat suggesties.

Snorkelen

Pal voor het huis kan je heel mooi snorkelen. Mooi koraal, en vooral ook veel kleurrijke vissen. Je loopt zo vanuit het huis het water is. Je kunt bij ons een snorkelset huren.

De stad Sabang

In de stad kan je winkelen, koffie drinken, ijsje kopen, internetten, enz. Maar ook is het leuk rond te wandelen en de restanten van het koloniale erfgoed te bekijken.

De Pria Laót waterval

Verwacht geen Niagara Falls, maar een kleine sfeervolle plek, waar je na ongeveer een half uur klauteren een frisse duik kan halen. Onze beheerder Suwito brengt je - voor een kleine vergoeding - ernaar toe. Het is vlak bij het guesthouse, en een leuk uitstapje.

Gapang Beach

Op Gapang Beach vind je duikscholen en restaurants. Het koraal is verdwenen, maar als je een keer westerlingen wil ontmoeten is dit de plek waar je moet zijn. Met de boot is het ongeveer 7 minuten, met de auto 20 minuten. Vraag het ons en we brengen je erheen.

Rondtour eiland

Het eiland zelf is de moeite waard om te bezichtigen: verlaten strandjes, zwart of wit, mooie uitzichten, het meest westelijke punt van heel Indonesie. Genoeg te zien. Vraag het ons en je krijgt een tour over het hele eiland, dat kost een hele dag.

Boottrip

Ook per boot valt er heel wat te verkennen. Er zijn nog heel verschillende mooie plekken waar je heel mooi kan snorkelen, waar het koraal nog onaangetast is, en je midden tussen de felgekleurde tropische vissen zwemt. Ook weten we voor jou de plek waar je succesvol je eigen visje (tonijn) kan vangen. Wil je een paar uurtjes of de hele dag? Vertel het ons en we regelen het voor je.

Duiken

Op Gapang Beach vind je verschillende duikscholen. Je kan daar PADI cursussen volgen, of duikexcursies doen. We brengen je er graag naar toe.